Választ6 Panzió és Étterem - Bogács
A weboldal Opera 10.5 és Firefox 3.6 vagy újabb verzióra van optimalizálva.


Osztálykirándulásra, Nyári Táboroknak
Programajánlataink Erdei Iskolákhoz
Bogács - Választ6 Gyermeküdülő

2016 Tavaszi – Nyári – Őszi Programajánlataink:

1.Tantúrák a Bükk szép tájain, Ódorvár, Síkfőkút. A túrák egész naposak (8-10 Km) vagy félnaposak, (4-5 Km). Látogatás a subalyuki ősemberbarlanghoz, helyi történelemóra kísérők segítségével:

 400 Ft / fő / alkalom.

2. Rövid erdei túra, közben Szomolyai barlanglakások megtekintése .
Egy 1862-es összeírás szerint a faluban 82 barlanglakás volt, a két világháború között pedig 172 barlanglakásban 820 személy lakott. 1971-ben 39 ilyen ház található a községben, ebből 27 lakott.

300.-Ft/Fő

3. Pelyhe Pince – Múzeum meglátogatása. Aki ellátogat hozzánk, az megismeri a Bükki Nemzeti Park lábánál a csodálatos fekvésű Bükkzsérc községet, a vidék néprajzi, turisztikai kínálatát, valamint Magyarország első zsűrizett tufapince faragásait és pincemúzeumát. 300 Ft/fő, Kísérővel,

előadással = 500 Ft/fő.( Figyelem ide vagy gyalog vagy szafaribusszal kell menni 10Km.)
Pelyhe Pince Weboldalának meglátogatása
4. Rövid gyalogtúra a Bogácsi Kilátóhoz, ahonnan a környék településeit jól lehet látni, és lehet gyönyörködni a természeti látképben, valamint a Bükk Hegység évszázados erdejében. (Máriafa). Ingyenes tájékoztatás az étteremben.

5. Lepkekiállítás : Kondás Gyula gyűjtőmunkájának az eredménye látható, közel négyszáz lepkefaj

 összesen = 4000 Db. Védett fajok a gyűjteményemben nem szerepelnek! Az európai lepkefajok gyűjtését az Internet segítségével, sok kutatómunkával  végezte. Diákoknak=300.-ft/Fő rövid előadással, kísérőtanárok ingyen.
6. A Bogácsi Tájház meglátogatása: Az 19. századi parasztház szoba -konyha- kamra beosztású, melyhez kecskeistálló csatlakozik. A tájház a földnélküli parasztemberek életkörülményeit mutatja be. A ház egyetlen bejárata a középső helyiségbe, a pitvarba vezet, a többi helyiség ezen keresztül közelíthető meg. 300 Ft/fő
7. Bogácsi Horgásztó, és a KILÁTÓ megtekintése.
A Szoros - patak felduzzasztásával a fürdőtől 300m-re létesült mesterséges tó ma horgászparadicsom. A tóban telepített halak horgászhatók: törpeharcsa, csuka, ponty, keszeg, amur. Telelő telepe a vadrécének, vonuláskor pihenőhelye költöző madaraink közül a hattyúnak, vadlibának. Ingyenes.
8. Bogácsi Stand: A termálfürdő vizét az 1950-es évek közepén kőolajkutatással feltárt 700 m mély termálkútból, triász és felső-eocén időszaki mészkőből nyeri. A 3500 fős napi befogadóképességű fürdő területén 5 db gyógyvizes medence, 1 db gyermek-pancsoló, 1 db feszített víztükrű úszó-medence, valamint 1 db gyógymedence áll a vendégek rendelkezésére. Belépők ártábla szerint.
9. Éjszakai Bátorságpróba 600 Ft / fő
10. Szafari busz igényelhető, akár egész napra is AZ ÁRA : Távolságtól függően 06 30 4123 908.
11. Népi Szakács mesterségek. Konyha Szabadtéren bográcsban-népi sütés főzés ( a csapat egy szakképzett kolléga segítségével elkészíti a saját vacsoráját ( Gulyás, vagy paprikás krumpli a nyersanyagot mi adjuk ) mindenki megeszi ,amit kifőzött. Közben -gasztronómiai világrekordok előadás képekkel. 400 Ft / fő.

Esti zenés mulatság ( Diszkó vagy más zenés társas mulatság) A Díszkivilágítást, a zenét a szörpöket és a szendvicseket a rendezők állják (1-1 adag/fő)
 akik különleges vetélkedőket és tombolahúzást is rendeznek, A Tombolaszelvényeket a kísérő tanároktól lehet beszerezni a jó magviseletért, szobarendért ,a kiemelkedő közösségi munkavégzéséért kapott piros pontokért.

A Zenés mulatság ára =  600.-Ft/Fő
Éjszakai LámpástúraÉjszaka az erdőben elemlámpával és kísérőkkel sok-sok rejtéllyel. 300.-Ft/Fő

Egyéb meglepetés programok igény szerint a helyszínen megrendelhetők.
Seprűfoci, Akadályverseny, Tájékozódási versenyek. Térképészet. Növény- ,bogár-rovartan élet közelben ..stb.   Ár megegyezés szerint. (200-5000Ft/Fő)

Egyéb meglepetés programok
igény szerint a helyszínen megrendelhetők.
Borsodi Ászok Bt., Bogács Fürdő út 2.
Mobil: 06(30)9836-052
valaszt6.hu,e-mail: valaszt6@freemail.hu


Copyright (C) 2018 - Webmaster